View Full Version : Imaging to Avantra

01-29-2009, 03:35 PM
What's the best way to ouput from Prinergy to a 3rd party device such as an AGFA SelectSet Avantra 25e.

01-29-2009, 05:21 PM
That is usually done by generating 1-bit tiffs of the imposed flat. Depending on how your Prinergy system is equipped, you may have to buy a license for the 1-bit output. You would also need software on the Avantra that would take in 1-bit tiffs.

You could also output Postscript or PDFs of the flat and send it to the RIP on the Avantra.

If you want to output single pages the options are probably the same.

02-16-2009, 03:03 PM
I'm not sure about Prinergy, but when we had an Avantra, we were using Agfa's Tiapan software on the RIP station.

Back in the day, I would use Preps for Imposition, create my final imposed PDF/PS and drag to the proper cue's. The files were composite and the RIP itself created the 1 bit tif's used for film.